Zonnepanelen goed voor klimaat
Door zelf zonne-energie op te wekken help je het klimaat te beschermen. Bij het opwekken van elektriciteit in een zonnepaneel komen namelijk geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. Ook worden Nederlanders door zelf duurzame energie op te wekken minder afhankelijk van de import van energie uit andere delen van de wereld.
Met een set van 10 zonnepanelen op je dak bespaar je 1.250 kilo CO2 per jaar.
Afbouw salderingsregeling
De salderingsregeling wordt vanaf 2025 stap voor stap afgebouwd. Maar doordat zonnepanelen steeds goedkoper worden en de afbouw geleidelijk gaat, blijft de terugverdientijd van zonnepanelen ongeveer 7 jaar. Vanaf 2030 is de salderingsregeling verdwenen en krijg je alleen nog de terugleververgoeding van het energiebedrijf. Lees meer over de salderingsregeling en de plannen van het kabinet.
Nieuw in de markt is het opslaan van energie naar batterijen. Om het stroomnet te ontlasten.
Er zijn verschillende modules die hiervoor geschikt zijn. Bovendien kun je meer rendement uit je panelen halen door te leveren als er een hogere energievraag is. Als u hier meer uitleg over wenst dan helpen wij u graag.
Wat betekent het prijsplafond precies?
Per 1 januari 2024 stopt dit en betaald u weer het tarief waarvoor u heeft getekend.
Voor het verbruik boven deze grens gelden de tarieven die in je energiecontract staan dus is het belangrijk dat uw kale tarief zo laag mogelijk is.
Op dit moment (18 dec 2023) is het kale tarief voor een dynamisch contract 31,8 cent. Zeker een stuk lager dan een vast contract momenteel.